Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

Vesti
TEŽAK PUT ORGANSKIH PROIZVODA DO TRPEZE PDF Štampa El. pošta
Napisao Aleksandra Milic   
četvrtak, 24 mart 2016 13:33

organska

Organska proizvodnja se u svetu smatra veoma perspektivnom i koristi je sve više ljudi koji su svesni važnosti upotrebe kvalitetne hrane i očuvanja životne sredine. U Srbiji se površine pod organskim proizvodima, ali i broj životinja u organskom statusu sporo povećavaju. Prema dostupnim podacima broj hektara u organskom statusu u našoj zemlji je nešto više od 8.000,  a kada je u pitanju organska proizvodnja mesa i mleka situacija je još lošija. Procenjuje se da ukupno ima oko 5.000 ovca, koza i goveda, i nešto više od 1000 koka nosilja.

Opširnije...
 
Kako isfinansirati prolećnu setvu? PDF Štampa El. pošta
Napisao Vesna Jovanović   
ponedeljak, 22 februar 2016 12:21Brojni  stručni skupovi  koje organizuju hemijske kuće  i distributeri semena i djubriva  prethodnica su najvažnijeg  ratarskog  posla. Poljoprivrednike koje od  setve deli  tek koja  nedelja  najviše brine kako će finansirati  ulazak sejalica u njive u uslovima trostruko smanjenih državnih davanja  i ,ne zaboravimo, izrazito niskih cena njihove robe.

Opširnije...
 
TROSTRUKO MANJI PODSTICAJI U BILJNOJ PROIZVODNJI POGUBNI ZA POLJOPRIVREDU U CELINI PDF Štampa El. pošta
Napisao Mirela Mitrić   
utorak, 09 februar 2016 09:33

Radislav Jovanov, predsednik  Zadružnog Saveza Vojvodine prokomentarisao smanjenje podsticaja za biljnu proizvodnju

„Sa ovako niskim podsticajima ne možemo ići u korak sa vremenom i podizati konkurentnost domaće poljoprivredne proizvodnje.

Opširnije...
 
Subvencijama u ekstenzivnu proizvodnju PDF Štampa El. pošta
Napisao Vesna Jovanović   
četvrtak, 04 februar 2016 11:00

Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2016. godini prof. dr Miladin Ševarlić, predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije, ocenjuje kao potpuno pogrešnu meru aktuelne agrarne politike i suprotnu praksi koju su imale zemlje u pridruživanju EU.

Opširnije...
 
15. DANI VINA U RIVICI PDF Štampa El. pošta
Napisao Aleksandra Milić   
utorak, 02 februar 2016 12:11

Selo Rivica je krajem januara po petnaesti put bilo fruškogorska prestonica vina. Tada su, naime, održani tradicionalni dani vina na kojima su vinari iz čitavog čuvenog fruškogorskog vinogorja odmerili snage u umeš{nosti spravljanja ovog "nektara bogova". Na ocenjivanje je pristiglo 160 uzoraka, a stručni sud o njima dala je ekspertska komisija. Narednog dana organizovan je sajam vina na kojem je svoju ponudu predstavilo je 25 proizvođača iz Rivice, Sremskih Karlovaca, Neština...

Opširnije...
 
«PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj»

Strana 5 od 51
 

Posetilaca

Imamo 16 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes