Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

Vesti
Sa uljanom repicom poljopriverdnici imaju zaradu PDF Štampa El. pošta
Napisao Vesna Jovanovic   
utorak, 16 avgust 2016 13:11

Siguran otkup , odličan prinos i dobra cena od  preko 40 dinara za kilogram - osnovni su razlozi sve većeg interesovanja za setvu uljane repice, kulture koja se  intenzivno širi  naročitočito na području severne bačke. Ove jesenja uljarica  donosi veću zaradu u odnosu na kukuruz, suncokre ili soju a pogotovo pšenicu , gde ratari knjiže gubitak.

Opširnije...
 
Makedonija stopirala uvoz pšenice iz Srbije PDF Štampa El. pošta
Napisao Vesna Jovanović   
četvrtak, 04 avgust 2016 12:29

Makedonsko ministarstvo poljoprivrede je podiglo cenu fitosanitarnih  uverenja na uvoz pšenice za 833 procenta čime je uvoz odnosno izvoz pšenice iz Srbije postao neisplativ i svi poslovi su, kako saznajemo iz „Žita Srbije“, trenutno prekinuti.

„Naši izvoznici i našI  kupci, makednosnski uvoznici pšenice, pre svega, traže od svojih ministarstava da hitno intervenišu i da se navedena uredba ukine kako bi mogao da se nastavi slobodan protok roba izmedju dve države“, kaže za RTV Vukosav Saković, direktor Udruženja „Žita Srbije“.

Saković dodaje da je ,s obzirom na činjenicu, da je Makedonija već po tradiciji stalni kupac pšenice a da Srbija ove godine ima znatne viškove, veoma  bitno da se ovaj problem što pre reši.

„Očekujemo od našeg Ministarstva trgovine da hitno reaguje i da od makedonske strane zatraži da prestane sa kršenjem CEFTA Sporazuma i ne uvodi vancarsinska ograničenaj za normalan protok robe“, naglašava Saković.

 
54. POLJOPRIVREDNI SAJAM U GORNJOJ RADGONI PDF Štampa El. pošta
Napisao Aleksandra Milić   
četvrtak, 04 avgust 2016 08:51

12356739_593622904112108_3916087210453635790_oMeđunarodni poljoprivredni sajam u slovenačkoj Gornjoj Radgoni, održaće se po 54 put od 20 do 25 avgusta. Ovaj sajam smešten je na živopisnoj tromeđi Slovenije, Mađarske  i Austrije, a svake godine poseti ga oko 50.000 posetilaca. Veliki broj dolazi i iz naše zemlje sa željom da se upoznaju sa najnovijim agrarnim novitetima iz svih oblasti poljoprivredne proizvodnje i uspostave poslovnu saradnju sa kolegama iz Slovenije i drugih država EU.

Opširnije...
 
Nedovoljno kvalitetnog semena za organsku proizvodnju PDF Štampa El. pošta
Napisao Aleksandra Milić   
ponedeljak, 11 jul 2016 12:11

Proizvođači organske hrane u biljnoj proizvodnji po zakonu bi trebalo da seju seme koje je i samo proizvedeno po organskim principima. Međutim, kako ovog semena nema dovoljno, zakon je dozvolio da se u organskoj proizvodnji omogući setva konvencionalo proizvedenog semena pod uslovom da ono nije treirano hemijskim preparatima. Potencijala za proizvodnju organskog semena u našoj zemlji ima, ali nedovoljno interesovanje proizvođača polako gasi ovu proizvodnju.

Opširnije...
 
OSNOVAN CENTAR ZA AGRARNE INICIJATIVE PDF Štampa El. pošta
Napisao Aleksandra Milić   
ponedeljak, 16 maj 2016 09:03

Novoosnovano udruženje „Centar za agrarne inicijative“ predstavljeno je  nedavno u sedištu Društva agrarnih novinara u Novom Sadu. Ovo udruženje okuplja stručnjake iz svih oblasti poljoprivredne proizvodnje, institucije koje su povezane s agrarom, privredne subjekte, mala i srednja preduzeća i poljoprivredna gazdinstva s ciljem da analizom stanja u agraru i predlaganjem rešenja na svim nivoima pomogne napretku ove važne privredne grane.

Opširnije...
 
«PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj»

Strana 4 od 51
 

Posetilaca

Imamo 11 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes