Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

Članovi društva
Godišnja Skupština Društva agrarnih novinara PDF Štampa El. pošta

Društvo agrarnih novinara će sutra organizovati Tematsku godišnju Skupštinu Društva agrarnih novinara u Upravi za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Tema godišnje konferencije je : „Program aktivnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije u 2011. godini“. Dr Saša Dragin, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predstaviće aktivnosti koje koje ministarstvo očekuje u narednoj godini.

Opširnije...
 
O nama PDF Štampa El. pošta

Društvo agrarnih novinara DAN sa sedištem u Novom Sadu je osnovano 2003.godine.
Članovi ovog udruženja prate, pre svega, aktivnosti u domaćem agraru i afirmišu poljoprivredu kao granu od vitalnog značaja za Republiku Srbiju.
Misija DAN- a se temelji na organizaciji konferencija i tematskih tribina, susreta sa kreatorima agrane politike, predstavnicima nauke i poljoprivrednih insitucija kao i direktnim kontaktima sa primarnim poljoprivrednim proizvodjačima. Klučne teme , pored poljoprivrede , ruralnog razvoja i zaštite životne sredine, predstavljaju i primeri  evrointegracija na polju agrara. Vodjeni trendom  integrativnih  tokova novinari DAN-a su  često  u neposrednim susretima sa kreatorima agrane politike zemalja u okruženju kao i zemalja članica EU.
Članovi DAN-a neguju dugogodišnju uspešnu saradnju sa kolegama iz regiona, naročito  iz Republike Slovenije, potom Hrvatske, Makedonije, Rumunije. Studijske posete agrarno razvijenim državama, Danskoj i Holandiji,  fokusirane su na prenos iskustava u naučnom i tehnološkom smislu .
Novinari DAN- a dobitnici su brojnih priznanja:Priznanja Društva novinara Vojvodine, Zadružnog saveza Srbije, Poljopriverdnog sajma u Novom Sadu, Udruženja stvaralaca Zavičaj, „Brand leader award“ pokreta „Slow food“ i drugih.
Osnivač DAN- a i prvi predsednik je bio Branko Krstin, novinar lista „Poljoprivrednik“.
Na godišnjoj Skupštini DAN-a održanoj 5.novembra 2013. za predsednicu DAN je izabrana Vesna Jovanović, novinarka Radio televizije Vojvodine.

 
PRESTIŽNA PRIZNANJA ČLANOVIMA DAN PDF Štampa El. pošta

Početkom maja ove godine u Velikoj Plani održan je Treći međunarodni festival novinara Selo pres u organizaciji Udruženja Zavičaj i Seoskih novina iz Sremske Mitrovice. Bio je to ponovo najveći skup novinara u Srbiji, a učestvovao je i veliki broj aktiva žena i folklornih ansambala iz Srbije.
Odlukom stručnog žiria članovi Društva agrarnih novinara su ponovo dobili niz prestižnih priznanja.

Opširnije...
 
SEDMA TEMATSKA SKUPŠTINA DAN PDF Štampa El. poštaSedma tematska skupštinu Društva agrarnih novinara- DAN, održana je 02. decembra 2009. godine u prepunoj sali trening centra kompanije "Res trade" u Titelu. Skupštini je prisustvovalo oko 50 novinara koji pišu o agraru, kao i mnogobrojni gosti iz resornog ministarstva, Izvršnog veća Vojvodine, Zadružnog saveza Srbije i Vojvodine, regionalne i republičke privredne komore, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, Poljoprivrednog fakulteta, zatim predstavnici zadruga, udruženja poljoprivrednika, kao i poljoprivrednici. Svi oni su se složili da Društvo agrarnih novinara predstavlja važnu sponu u prenošenju znanja i informacija između institucija u oblasti poljorivrede i poljoprivrednika.

Opširnije...
 
VELIKA PRIZNANJA NASIM CLANOVIMA PDF Štampa El. poštaBranko Krstin, predsednik Drustva agrarnih novinara, dobio je nagradu za ,,Zivotno delo,, za visegodisnje stvaralastvo u afirmaciji zivota na selu, a Livia Boganc - TV Most,Slavisa Dabizdjevic -TV Jesenjin, Atila Varga - urednik Madjar Szo i Mihal Surovi - Radio Novi Sad, Redakcija na slovackom jeziku, za afirmaciju poljoprivrede i zivota na selu.

Opširnije...
 
«PočetakPrethodna1234SledećaKraj»

Strana 3 od 4
 

Posetilaca

Imamo 19 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes