Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

„Probus“ rektorsko vino Novosadskog Univeziteta ovenčano medaljom PDF Štampa El. pošta
Napisao Vesna Jovanovic   
utorak, 25 oktobar 2016 07:49

Domaća sorta Probus daje vino koje impresionira bojom, gustinom i obiljem  aroma i to su samo neki od razloga zbog kojih je ovo reprezentativno vino postalo pravi hit medju ljubiteljima crvenih vina . Probus je stvoren,  podsetimo, ukrštanjem balkanske sorte  Kadarka i  sorte Kaberne sovinjon a zbog superiornih odlika svrstan je u red najboljih vina . Od nedavno je postao i obeležje jedne akademske zajednice  pa je dobio i zvaničan naziv – „Rektorsko vino“.


 

Priznanje za Rektorski probus je prošlog meseca stiglo i iz slovenačkog grada Maribora gde je održano takmičenje u kategoriji univerzitetskih crvenih vina. U konkurenciji je učestovovalo 34 vina iz 10 zemalja a karlovački Probus je ovenčan najvišim priznanjem, zlatnom medaljom za kvalitet.

„Nagrada je od velikog značaja jer smo uspeli da dokažemo da upravo Novosadski Univezitet ima vrhunske stručnjake koji su u stanju da proizvedu vrhunsko vino od sopstvenih sorti vinove loze“ -naglasio je na promociji ovog reprezentativnog vina u Sremskim Karlovcima rektor Novosadskog Univerziteta dr Dušan Nikolić.

 

 

Za dekana Poljopriverdnog fakulteta Nedeljka Ticu titula je priznanje svim naučnim radnicima koji su bili uključeni u stvaranje ovog vrhunskog vina, medju njima i Dragoslavu Milisavljeviću, osnivaču i prvom
 
 

Posetilaca

Imamo 65 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes