Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

54. POLJOPRIVREDNI SAJAM U GORNJOJ RADGONI PDF Štampa El. pošta
Napisao Aleksandra Milić   
četvrtak, 04 avgust 2016 08:51

12356739_593622904112108_3916087210453635790_oMeđunarodni poljoprivredni sajam u slovenačkoj Gornjoj Radgoni, održaće se po 54 put od 20 do 25 avgusta. Ovaj sajam smešten je na živopisnoj tromeđi Slovenije, Mađarske  i Austrije, a svake godine poseti ga oko 50.000 posetilaca. Veliki broj dolazi i iz naše zemlje sa željom da se upoznaju sa najnovijim agrarnim novitetima iz svih oblasti poljoprivredne proizvodnje i uspostave poslovnu saradnju sa kolegama iz Slovenije i drugih država EU.


 

Partner ovogodišnjeg sajama biće Mađarska, a poseban akcenat manifestacije biće vezan za promovisanje Internacionalne godine leguminoza. Agra će, kako najavljuju organizatori, prezentovati sve ono što je neophodno za proizvodnju zdravstveno bezbedne hrane i to na način koji ne narušava životnu sredinu. Posetioci će, između ostalog, moći da vide organsku proizvodnju hrane, te principe odgovornog upravljanja šumama i njihovim planskim iskorišćavanjem. Takođe će biti prezentovani postupci za sigurnu i po životnu sredinu  bezbednu stočarsku proizvodnju. Biće prikazane i slovnačke autohtone selekcije goveda, konja, svinja, ovaca, koza, a posebni sajamski delovi izdvojeni su za pčelarstvo, male životinje, ihtiologiju, kao i izložbu slovenačke rase pasa karski ovčar.

Posetioci će i ove godine  moći da vide permakulturni vrt, ali i baštu u kojoj će veliki deo zauzeti leguminoze. Takođe će biti predstavljene različite vrste povrća i to kako pozatih, tako i manje gajenih i već zaboravljenih vrsta. Posetioci će moći da vide i aromatične i lekovite biljke, a za svaku od vrsta prikazanih u bašti moći će da dobiju informacije o načinu gajenja i upotrebi.

Ni ove godine neće izostati izložbe vina, piva, poljoprivredne mehanizacije, kao i prateći zabavni programi tako da će za svakog posetioca biti po nešto.

 

 
 

Posetilaca

Imamo 50 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes