Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

Prvih 60 kredita za kupovinu traktora PDF Štampa El. pošta
Napisao Silvija Gvozdenac   
utorak, 29 mart 2016 08:59

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede odobrio je prvih 60 kredita u ovoj godini za kupovinu traktora. To je prva od pet prolećnih kreditinih linija za koje je konkurs objavljen sredinom februara. Vrednost ugovora koji su potpisani sa korisnicima kredita iznosi blizu milion evra.Kreditna linija za nabavku traktora pokrenuta je zbog uvida stanja  na terenu  u kojem se nalazi poljoprivredna mehanizacija u Srbiji  gde je  po raspoloživim podacima prosečna starost  mašina  preko 2 decenije ali i sve većeg interesovanja poljoprivrednika za kupovinu nove mehanizacije.

Direktor Pokrajinskog Fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo kaže da je period otplate kredita 5,5 godina, šest meseci je grejs period, učešće 20 odsto a gararncija je sam traktor koji se kupuje.

Poljoprivrednici kažu da  su uslovi konkursa povoljni, jer je kamata samo 2 posto.To je dodaju neuporedivio bolje u odnosu na uslove koje im nude poslovne banke. Ovakav vid  kreditiranja  poljoprivredne mehanizacije omugućava  paorima  da  obnove  mašinski park  na svojim  gazdinstvima..


Inače do sada je pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede odobrio 460 kredita za kupovinu traktora, odnosno , ukupno za poljoprivrednu mehanizaciju  fond je izdvojio nešto više od 332 miliona dinara.

 

 
 

Posetilaca

Imamo 3 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes