Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

Nagrada novinaru "Poljoprivrednika" za doprinos evropskim integracijama PDF Štampa El. pošta

Kosta Rajević

Novinar-komentator lista "Poljoprivrednik" Kosta Rajević dobitnik je nagrade Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, u kategoriji novinskih tekstova, za  najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija u 2010. godini. Rajeviću je nagrada dodeljena za tekst "Srpska pogača posna za Evropu"  koji govori o stanju našeg agrara i nastojanju da se integriše u Evropsku uniju.

 

Dugogodišnje novinarsko iskustvo iz oblasti poljoprivrede, obilje informacija kao i profesionalan kritički osvrt na konkretan problem koji muči srpske poljoprivrednike bili su presuđujući da Komisija dodeli ovu nagradu Kosti Rajeviću. Posebno je značajno što je nagrada dodeljena novinaru koji se bavi poljoprivredom – jednom od glavnih strateških privrednih grana u Srbiji i u Evropi. Žiri je ovime imao nameru i da skrene pažnju da bi poljoprivredne teme trebalo da zauzmu još veći prostor u srpskim medijima, posebno u kontekstu daljeg napretka evropskih integracija.

Priznanje dobitniku će biti uručeno polovinom marta u Vladi Srbije, a nagrada je studijska petodnevna poseta sedištu Evropske unije u Briselu krajem aprila.

 
 

Posetilaca

Imamo 20 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes