Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

„GLOBAL LEADER AWARD“ EMISIJI „BRAZDE“ RTV PDF Štampa El. pošta
NOVA PRIZNANJA NAŠIM ČLANOVIMA

vesna-jovanovic-sd3
Višegodišnja praksa Društva agrarnih novinara - DAN, da svojim članovima omogućuje uslove za izvorno, celovito i istinito informisanje o najvažnijim zbivanjima u agraru kod nas i u svetu, i dalje daje svoje vrhunski vredne plodove.
Tako je emijsija za poljoprivredu „Brazde“ Radio televizije Vojvodine dobila nagradu „Global Leader Award“ na nedavno održanoj Devetoj regionalnoj konferenciji sa temom Agrarbiznis: prirodni, tržišni i investicioni brend Jugoistočne Evrope“.

Ovo izuzetno veliko priznanje dodeljuje se već devet godina u cilju afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija, pojedinaca i medija koji kontinuiranim, pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapređuju tržište, te daju izvanredan doprinos u popularizaciji privrednog potencijala, kreiranja konkretnog tržišnog imidža u regionu Jugoistočne Evrope.
U obrazloženju ove odluke, Prof. dr Miladin Ševarlić, kao predsedavajući Stručnog kolegijuma za dodelu priznanja na ovom skupu, je istakao: da je, kroz svoju dugu tradiciju, televizijska emisija „Brazde“ konstantno pružala pravovremene i kvalitetne informacije poljoprivrednim proizvođačima. Pažljivo je, biranim temama, publici prenosila, ne samo aktuelne informacije, nego i stručna znanja. Time je svesrdno doprinosila edukaciji proizvođača hrane. U fokusu emisije „Brazde“ bio je interes proizvođača kojima je u emisiji omogućeno da otvoreno iskažu svoje mišljenje i stavove. Emisija „Brazde“ se emituje i na nacionalnoj televiziji, a prate je i gledaoci u delu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, čime je doprinosila boljoj informisanosti o tržištu Srbije i van njenih granica.
-Tokom proteklih 38 godina emitovano je preko 700 emisija „Brazde“, kaže Vesna Jovanović, urednik tog programa za poljoprivrednike na Radio televiziji Vojvodine i zamenik predsednika DAN. –Emisija „Brazde“ je, uz TV „Dnevnik“, najstarije programsko ostvarenje RTV. Sudeći po velikoj gledanosti ove emisije, koja je na programu svake druge nedelje, jasno je da su „Brazde“ brend naše kuće. Tokom višedecenijskog postojanja program emisije „Brazde“ se neprekidno tehnički i tehnološki menjao, što je zahtevalo i vrhinska znaja novinara. Posebno što su i mnogi mladi poljoprivrednici sa visokim obrazovanjem i imaju priliku da, posećujući međunarodne sajmove i stručna savetovanja, pa nastoje da ta iskustva prenesu u svoju praksu. Cilj emisije „Brazde“ je da ide u susrtet događajima i da se nalazi na izvoru zbivanja kako bi proizvođačima hrane prenosili najnovija saznanja, radeći time za dobrobit poljoprivrede i na popravljanju demografskog stanja na našim selima, koje je u veoma lošem stanju. Odgovornost novinara je velika, jer iskustva sa terena pokazuju da je u poljoprivredi najteže zaraditi dinar. Stoga su pregaoci na našim njivama vredni dostojnog poštovanja. O tome svedoči i činjenica da se, nedeljom pre podne, emituje veliki broj emisija za poljoprivrednike na različitim TV stanicama.
Uz prisustvo više stotina privrednika u sali „Sava Centra“ u Beogradu, u radu ove Konferencije učestvovao je ministar dr Sulejman Ugljanin, zatim Danilo Golubović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repblike Srbije, kao i Mr Freek Janmas, derlagat Evropske unije u Srbiji, Sir Paul Judge, predsednik investicione kompanije Greenhouse Capital iz Velike Britanije, Eder Tamas, predsednik Federacije prehrambene industrije Mađarske i veliki broj uglednih privrednika iz Srbije i inostranstva.

U Novom Sadu
11.03.2013. godine

 

 
 

Posetilaca

Imamo 24 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes