Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

DAN-OVIH DEVET GODINA PDF Štampa El. pošta

novembar 2011 069
Redovna godišnja skupština Društva agrarnih novinara održana je 17. novembra u prostorijama novosadskog preduzeća „Promont group“ čime je obeležena devetogodišnjica uspešnog postojanja i rada. Okupljanje je tradicionalno bilo tematsko, a govorilo se o jabuci, jednom od najznačajnijih poljoprivrednih izvoznih artikala naše zemlje. Skupštini je prisustvovalo više od 30 novinara iz štampanih medija, radija i televizije, a u  stručnom delu učestvovali su dr Zoran Keserović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu,  Miloš Milovanović, pomoćnik ministra poljoprivrede, predstavnici pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu,  Privredne komore Vojvodine, regionalne privredne komore u Novom Sadu, kao i gosti iz udruženja poljoprivrednika s kojima DAN ima dugogodišnju dobru saradnju.

 

U radnom delu Skupštine jednoglasno je odlučeno da Branko Krstin nastavi da obavlja funkciju predsednika DAN, a za njegovog zamenika izabrana je Vesna Jovanović. Članovi izvršnog odbora su Eva Kapitanji Živković, Aleksandra Šaša  Milić, Branislav Gulan, Dejan Budić, Borka Dimitrov, Ištvan Baliž i Jasmina Otašević.

O dosadašnjim aktivnostima Društva govorio je Branko Krstin i pri tome naglasio da je DAN nastavio svoju misiju da izvorno informiše novinare o najvažnijim događajima u domaćem i svetskom agraru. Sve s ciljem da poljoprivrednici budu pravovremeno i objektivno obavešteni kako da se najbolje prilagode savremenim trendovima u procesu pridruživanja EU.

Tokom protekle godine organizovane su brojne konferencije za novinare na kojima su učestvovali najznačajniji domaći naučnici, stručnjaci, političari i poljoprivrednici. Posebno značajni bili su susreti sa savetnikom Ministarstva  poljoprivrede i ishrane Kraljevine Holandije Adri de Room, i ministrom poljoprivrede Slovenije Dejanom Židanom tokom studijskog putovanja u Sloveniju.    DAN je organizovao posetu sajmu „Agra“ u Gornjoj Radgoni, poljoprivrednim sajmovima u Mađarskoj i Kragujevcu,  uključio se u organizovanje „ Kupusijade“  u Futogu i festivala kukuruza u Požarevcu.

Nedavno je internet sajt DAN registrovan kao javno glasilo, a njegovim ažuriranjem dodatno je olakšano pravovremeno  informisanje o svim aktuelnim poljoprivrednim temama.

Posebnu zahvalnost DAN je izrazio „Dnevnik-Holdingu“ koji je obezbedio kancelariju za redovan rad društva i održavanje sastanaka.

O radu DAN u narednom periodu govorila je Vesna Jovanović. Istakla je da će Društvo nastaviti s dosadašnjim aktivnostima s tim što je ukazala na neophodnost veće komercijalizacije aktivnosti. Naime, da bi se organizovali skupovi i putovanja potrebna su sredstva koja su i do sada obezbeđivana zahvaljujući prilozima firmi i institucija u oblasti agrara. Ova saradnja odvijala se na obostranu korist jer su svi oni koji su odvojili sredstva za rad DAN dobili značajnu medijsku pažnju.

 
 

Posetilaca

Imamo 22 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes