Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

DAN - Društvo agrarnih novinara
Godišnja Skupština Društva agrarnih novinara PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
sreda, 02 februar 2011 11:27

Društvo agrarnih novinara će sutra organizovati Tematsku godišnju Skupštinu Društva agrarnih novinara u Upravi za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Tema godišnje konferencije je : „Program aktivnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije u 2011. godini“. Dr Saša Dragin, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predstaviće aktivnosti koje koje ministarstvo očekuje u narednoj godini.

Opširnije...
 
Vrbas se vraća svinjarstvu PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
sreda, 02 februar 2011 11:23Petak 03 Decembar 2010
svinjica.jpgU organizaciji Društva agrarnih novinara juče je u Vrbasu održan skup koji je okupio sve eminente stručnjake iz oblasti svinjarstva kao i stotinjak uzgajivača svinja. Opštinska vlast u Vrbasu prepoznala je perspektivu razvoja svinjarstva kroz projekat pod nazivom "Razvoj i organizacija mini farmi i uzgoj svinja ".
Opširnije...
 
O nama PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
sreda, 02 februar 2011 11:09

Društvo agrarnih novinara DAN sa sedištem u Novom Sadu je osnovano 2003.godine.
Članovi ovog udruženja prate, pre svega, aktivnosti u domaćem agraru i afirmišu poljoprivredu kao granu od vitalnog značaja za Republiku Srbiju.
Misija DAN- a se temelji na organizaciji konferencija i tematskih tribina, susreta sa kreatorima agrane politike, predstavnicima nauke i poljoprivrednih insitucija kao i direktnim kontaktima sa primarnim poljoprivrednim proizvodjačima. Klučne teme , pored poljoprivrede , ruralnog razvoja i zaštite životne sredine, predstavljaju i primeri  evrointegracija na polju agrara. Vodjeni trendom  integrativnih  tokova novinari DAN-a su  često  u neposrednim susretima sa kreatorima agrane politike zemalja u okruženju kao i zemalja članica EU.
Članovi DAN-a neguju dugogodišnju uspešnu saradnju sa kolegama iz regiona, naročito  iz Republike Slovenije, potom Hrvatske, Makedonije, Rumunije. Studijske posete agrarno razvijenim državama, Danskoj i Holandiji,  fokusirane su na prenos iskustava u naučnom i tehnološkom smislu .
Novinari DAN- a dobitnici su brojnih priznanja:Priznanja Društva novinara Vojvodine, Zadružnog saveza Srbije, Poljopriverdnog sajma u Novom Sadu, Udruženja stvaralaca Zavičaj, „Brand leader award“ pokreta „Slow food“ i drugih.
Osnivač DAN- a i prvi predsednik je bio Branko Krstin, novinar lista „Poljoprivrednik“.
Na godišnjoj Skupštini DAN-a održanoj 5.novembra 2013. za predsednicu DAN je izabrana Vesna Jovanović, novinarka Radio televizije Vojvodine.

 
«PočetakPrethodna151152SledećaKraj»

Strana 152 od 152
 

Posetilaca

Imamo 76 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes