Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

DAN - Društvo agrarnih novinara
Utisci sa poljoprivrednog sajma AGRA PDF Štampa El. pošta
Napisao Nikola Vejin   
sreda, 31 avgust 2016 12:53

Sajmovi poljoprivrede su odlična mesta da se vide noviteti, upozna sa njihovim mogućnostima i da se ostvare novi kontakti. U tom smislu je AGRA koja se po 54 put održala u Gornjoj Radgoni pokazala kao odlično mesto.

Veoma mi je bilo interesantno što je na ovoj manifestaciji sve bilo podjednako zastupljeno, a postojala je i ujednačenost između zastupljenosti velikih i malih proizvođača. Najviše prostora na otvorenom je zauzela poljoprivredna mehanizacija.

Opširnije...
 
Da li je moguće odlaganje prodaje zemlje strancima ??? PDF Štampa El. pošta
Napisao Branislav Gulan   
sreda, 31 avgust 2016 12:10

Naša strategija o zadržavanju polјoprivrednog zemlјišta u rukama domaćih vlasnika mogla bi da se zasniva na preuzimanju pojedinih rešenja iz zemalјa EU, a stručnjaci preporučuju „slovenački” model. Srbija, i pored loše ispregovaranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), još ima šansu da zaštiti svoje oranice od naglog upliva stranog kapitala.

Opširnije...
 
DAN na Agri PDF Štampa El. pošta
Napisao Jasna Bajšanski   
ponedeljak, 29 avgust 2016 12:32

Slovenačko ministarstvo poljoprivrede i na ovogodišnjoj Agri u Gornjoj Radgoni upriličilo je susret članova Društva agrarnih novinara i resornog ministra ove zemlje. Odgovarajući na pitanja novinara ministar Dejan Židan objasnio je kakva je trenutna situacija u agraru u EU i u Sloveniji. Otkupne cene poljoprivrednih proizvoda bile su u žiži interesovanja. Takođe je poručio da Srbija treba da ostane na putu pridruživanja EU kao i da će joj Slovenija u tome uvek pomoći.

Opširnije...
 
«PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj»

Strana 9 od 152
 

Posetilaca

Imamo 78 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes